Nieuwe Boekhandel van der Meer, een stukje Parijs in Noordwijk

Ze bestaan nog steeds, ondernemers met lef!

Noordwijk, 9 en 10 januari 2015, door René Kamphuis In een tijd waar veel branches te lijden hebben van webwinkels getuigt het van lef om tóch weer een winkel te beginnen. Iets waarvoor je alleen maar respect kunt hebben en waarbij je hoopt dat de Noordwijkers je zullen blijven vinden om hun aankopen te doen. Hier volgt het verhaal over de nieuwe vestiging van Boekhandel van der Meer aan De Keuvel 1 in Noordwijk-Binnen. Én wat voor een winkel! Uw reporter keek in ieder geval zijn ogen uit.

Al enige jaren geleden kregen Martha Baalbergen en haar partner Peter Blanken het huurpand aan De Keuvel in Noordwijk al aangeboden. Een fantastisch mooie plek, pal naast supermarkt DIRK, waar wekelijks 25.000 betalende klanten hun weg weten te vinden.

Hoewel Martha en Peter wel wat meer ruimte konden gebruiken (het nieuwe pand heeft een oppervlakte van 420 m2 ten opzichte van de 150 m2 van hun inmiddels oude winkel) kostte het nog wel wat tijd voordat de spreekwoordelijke kogel door de kerk ging. Vooral ook omdat zij zo verknocht waren aan hun vertrouwde stek aan het Vuurtorenplein. Maanden en maanden van gepieker, slapeloze nachten en haalbaarheidsonderzoeken braken aan. Aan alles werd gedacht, zelfs aan de mogelijke opvolging in de persoon van Nadine Mussert. Apetrots laten zij uw verslaggever hun nieuwe onderkomen zien.

v.l.n.r. Nadine Mussert, Martha Baalbergen, Peter Blanken

v.l.n.r.: Peter Blanken, Nadine Mussert en Matha Baalbergen

Want nu is het eindelijk zover, Boekhandel van der Meer heeft afgelopen weekend haar nieuwe deuren geopend. Martha: ‘wij wilden dat het sfeertje van ons voormalige pand aan het Vuurtorenplein behouden zou blijven’. En dat is meer dan gelukt. Voor alles is nu meer ruimte beschikbaar, zoals een mooi toneel, voor de komende CULTUURCAFÉ voorstellingen en een heel gezellig petit grand-café.

vdmeer4

Naast een aantal super gezellige zithoeken bestaat Boekhandel van der Meer nu als het ware uit verschillende pleinen. Een fantastische ruimte, helemaal afgestemd op de klanten. De boeken staan niet allemaal meer van A tot Z in de kasten, omdat dit volgens Martha niet meer van deze tijd is. Je vindt er o.a. een plankje lievelingsboeken en eentje met historische thrillers, allemaal vanuit de klant gedacht.

vdmeer5

En wat te denken van een prachtige hoek met de mooiste populaire-, jazz- en klassieke CD’s. Echt iets voor de liefhebbers.

vdmeer18

Ik zou zeggen, wanneer u nog geen bezoek heeft gebracht aan vermoedelijk de mooiste, gezelligste en best gesorteerde boekhandel van Nederland, ga er gewoon eens een kijkje nemen. U wordt er met open armen begroet!

Wij wensen deze drie musketiers van Noordwijk, Martha, Peter en Nadine, in ieder geval veel succes toe!

(zie ook de fotogalerie bovenaan dit artikel)