DE NOORDWIJKSE SCHOOL IN DE PREHISTORIE

Leerlingen van De Noordwijkse School vlechten een hut met wilgentakken.
Leerlingen van De Noordwijkse School vlechten een hut met wilgentakken.
Foto: noordwijkseschool

Vrijdag 8 januari gingen de leerlingen van De Noordwijkse School terug naar de tijd van de oermensen en de dinosaurussen. Via een activiteitencircuit maakten de leerlingen van groep 3 t/m 9 kennis met de prehistorie en de tijd daarvoor.

Vuur maken, hutten vlechten, prehistorische potten restaureren, fossielen en muurschilderingen maken zijn een van de vele dingen die er te doen waren om de leerlingen enthousiast te maken over het nieuwe thema “Prehistorie” en om hun voorkennis hierover te activeren. De komende 9 weken krijgen de leerlingen van De Noordwijkse School les over de wereld van zo’n 248 miljoen tot 65 miljoen jaar geleden vanuit twee vragen: ‘Hoe was het leven in die tijd?’ en ‘Hoe weten wij wat we weten over die tijd?’ Zij leren hoe de continenten ontstonden met de verschillende landschappen en welke planten en dieren er leefden in de ijstijd. Ook leren zij over het belang van verzamelen van wetenschappelijk bewijs. Aan de hand van een tijdbalk wordt dit geschiedeniskundig thema in beeld gebracht.

De Noordwijkse School houdt zaterdag 23 januari een Open Dag en belangstellenden zijn van 09.30-11.30 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij dit thema van De Noordwijkse School. Er zal op deze ochtend veel informatie worden gegeven over de werkwijze van de school en het is mogelijk om in alle klassen te kijken.