Fluitsonates van Mozart en Beethoven bij Muziek in Jeroen

Foto: noordwijk.nieuws.nl

In de  serie zondagmiddagconcerten van Muziek in Jeroen spelen op zondag 30 oktober  Ursula Dütschler op fortepiano en Raymond Honing op fluit/traverso.

Ursula Dütschler heeft op klavecimbel en fortepiano een veelzijdige concertpraktijk ontwikkeld en is op verschillende podia’s en festivals te horen, zowel als soliste als freelance musicus in tal van kamermuziekensembles. Ze trad op met orkesten waaronder het Combattimento Consort Amsterdam, Het Orkest van het Oosten, Ensemble de Grenoble en het  Orchestre de Chambre de Lausanne.

Raymond Honing behoort tot een nieuwe generatie musici die hun energie voor een groot deel wijden aan zowel oude als nieuwe muziek. Na drie studies aan het Conservatorium van Amsterdam, te weten fluit, traverso en kamermuziek, begon hij een carrière die drie eeuwen muziek omvat. Van Barok op de een-kleppen traverso en vroeg-romantische muziek op de acht-kleppen traverso tot eigentijdse muziek op de moderne Boehmfluit, inclusief alt en bas.

In het programma spelen Ursula en Raymond werk van een onbekende zoon; want wie weet eigenlijk dat Mozart ook een componerende zoon had? Franz Xaver Mozart schreef o.a. het prachtige Rondo, dat qua stijl een beetje aan Schubert doet denken. Maar ook van de grote Wolfgang Amadeus staat bijzonder werk op het programma: zijn briljante sonate in e. Origineel voor viool en piano maar door Raymond Honing bewerkt voor fluit. Dat past perfect bij de rest van het programma, want de twee sonates van Beethoven (ook origineel voor viool) worden uitgevoerd in het succesvolle arrangement van zijn tijdgenoot en fluitvirtuoos Louis Drouet. Een CD  van het duo met  de Beethoven-sonates verschijnt binnenkort.

Het concert in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk begint om 15.00 uur. De entreeprijs bedraagt € 15,- Vrienden van Muziek in Jeroen krijgen op alle kaarten die ze kopen € 5,- korting.

De kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Theater de Muze of via de website van de Muze

Na afloop wordt er gratis wijn en fris geschonken in het koor van de kerk.