Kerstlampjes verstoren wifi-ontvangst

Foto: Public Domain Pixabay
Foto: Public Domain Pixabay
Foto: Public Domain Pixabay

Sommige mensen zullen misschien last hebben van slecht werkende apps of een trage internetverbinding nu de kerstdagen naderen. De oplossing bevindt zich niet in het modem, maar in de kerstboom of zelfs buiten. De feestelijke kerstlampjes vormen namelijk een stoorzender voor de internetverbinding.

Naast het internet worden ook de werking van babyfoons en magnetrons verstoord door de kerstverlichting. Dat meldt Telegraaf.nl. Zeker de huishoudens waar de woonkamers rijkelijk versierd zijn, zullen dit merken. Het helpt niet erg om ook nog eens met het hele gezin online te gaan, want dat zou het hele internet wel eens plat kunnen leggen.

Het advies van energiebedrijven luidt de kerstverlichting zover mogelijk van het modem vandaan te houden of een van beide anders te verplaatsen. Zorg daarbij dat de lampjes niet tussen het modem en de plek waar het internet wordt gebruikt, zoals de bank of de eettafel, hangen. En anders kan je altijd nog met z’n allen rondom het modem internetten. Wel zo gezellig.