Wijkvereniging Vinkeveld heeft eigen ruimte

Namens de gemeente overhandigt Dirk-Jan Dekker (bouwkundig medewerker) de sleutel aan Martin Bruchner, voorzitter van de wijkverenging.
Namens de gemeente overhandigt Dirk-Jan Dekker (bouwkundig medewerker) de sleutel aan Martin Bruchner, voorzitter van de wijkverenging.
Foto: Wijkvereniging Vinkeveld

 

Het was al een lange wens die nu eindelijk in vervulling is gegaan. De wijkvereniging Vinkeveld heeft sedert 1 juli j.l. de beschikking over een eigen ruimte. De wijkvereniging heeft een overeenkomst gesloten met de gemeente voor het gebruik van een van de lokalen van het leegstaande schoolgebouw aan het Uitvaltij.  De overeenkomst is aangegaan voor voorlopig de duur van vijf jaar.

De wijkvereniging krijt nu de mogelijkheid meer activiteiten voor de wijkbewoners te organiseren. Daarbij wordt gedacht aan het organiseren van inloopavonden, knutselmiddagen, activiteiten voor ouderen maar b.v. ook het geven van workshops.  Een “ruil” bibliotheek of zomaar gewoon een bakkie koffie komen doen staan eveneens op de planning.

Ook heeft de wijkvereniging met de gemeente afgesproken een rol te gaan vervullen in de opvang en begeleiding van de statushouders die eveneens in hetzelfde schoolgebouw gehuisvest zijn. E.e.a. wordt echter gedaan in nauwe samenwerking met vluchtelingenwerk.

Binnenkort zullen de activiteiten gepubliceerd worden op de website van de wijkvereniging www.wijkverenigingvinkeveld.nl en op Facebook. De leden zullen tevens per nieuwsbrief worden geïnformeerd. Voor meer informatie, stuur een mail naar [email protected]