D66 Noordwijk vraagt interpellatiedebat met wethouder De Jong over Parallelboulevard

Foto: D66

In de vorige raadsvergadering op 19 februari 2019 is een debat heeft gevoerd over het voorstel voor het beschikbaar stellen van een uitvoeringskrediet voor de herinrichting van de Parallelboulevard en het verrichten van werkzaamheden voor de aanleg van een drainagesysteem.

Voorafgaand aan het raadsdebat is door onder meer het bestuur van de Noordwijkse Ondernemersvereniging (NOV) en de Koninklijke Horecavereniging Nederland, afdeling Noordwijk (KHN), mede namens horecabedrijven in het toeristisch kerngebied, nadrukkelijk bezwaar gemaakt tegen het voorstel van het college om de werkzaamheden aaneengesloten te doen plaatsvinden, waarbij derhalve ook gedurende het zomerseizoen forse overlast voor bezoekers en gasten onvermijdelijk is.

Niettemin antwoordt wethouder H.W.M. de Jong, als verantwoordelijk portefeuillehouder binnen het college, tijdens de genoemde debatraad, op gerichte vragen van de fractie van D66, bij herhaling dat de vertegenwoordigers van het verenigd bedrijfsleven, waaronder de Koninklijke Horecavereniging Nederland, afdeling Noordwijk, na gevoerd overleg alsnog akkoord zijn gegaan met de voorgestelde fasering van werkzaamheden, derhalve zonder zomerstop.

Uit vervolgens verschenen persberichten alsmede de brief van de Koninklijke Horecavereniging Nederland d.d. 11 maart jl. blijkt dat betrokkenen onaangenaam verrast zijn over de onjuiste voorstelling van zaken door wethouder De Jong tijdens bedoelde raadsvergadering.

D66 wil wethouder De Jong tijdens een interpellatiedebat a.s. dinsdag de volgende vragen stellen:

Vraag 1: Deelt wethouder De Jong onze conclusie dat hij de Raad onjuist heeft geïnformeerd over de opvatting van het verenigd bedrijfsleven ten aanzien van de fasering van de werkzaamheden?

Vraag 2: Zo ja, welke gevolgen verbindt wethouder De Jong aan zijn optreden jegens de betrokken ondernemers en het verenigd bedrijfsleven?

Vraag 3: Heeft wethouder De Jong in persoon overleg gevoerd met vertegenwoordigers van het verenigd bedrijfsleven over de fasering van het project voordat de Raad op 19 februari om een besluit werd gevraagd?

Vraag 4: Zo nee, waarom niet?

Vraag 5: Heeft wethouder De Jong in persoon overleg gevoerd met vertegenwoordigers van het verenigd bedrijfsleven over de fasering van het project na de Raadsvergadering van 19 februari jl.?

Vraag 6: Zo nee, waarom niet?