Zeehonk-petitie overhandigd aan wethouder Dennis Salman

Foto: Noordwijk Nieuws

Gistermiddag is door ouders van de basisschool De Zeehonk een petitie overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Dennis Salman (Lijst Salman). Er zijn meer dan 300 handtekeningen opgehaald voor behoud van basisschool De Zeehonk op de huidige locatie aan de Julianastraat in Noordwijk. Veel ouders en buurtbewoners maken zich zorgen over het voortbestaan van de Zeehonk.

De ondertekenaars vrezen dat achter gesloten deuren de stichting Sophia Scholen, waaronder de Zeehonk valt, en de gemeente Noordwijk een deal sluiten over verhuizing naar het verderop gelegen Wakersduin, een andere basisschool. Initiatiefneemster Els van der Steen uitte hierover haar ongenoegen voorafgaand aan de overhandiging van de petitie: “Niemand praat met ons dus nemen we zelf het woord.”

Verantwoordelijk wethouder Dennis Salman ontkende dat sprake is van geheimzinnigheid. In zijn korte toespraak hekelde hij de toonzetting van de petitie. De wethouder benadrukte dat in de eerste plaats de verantwoordelijkheid ligt bij Sophia Scholen over de toekomst van de Zeehonk. Naar de mening van wethouder is de communicatie tussen het schoolbestuur en de ouders niet goed geweest. Op 20 juni vindt een ouderavond plaats. Anne Marie van Lanen, tijdelijk directeur van de Zeehonk en de Wakersduin gaf aan dat pas volgend jaar een beslissing valt over de toekomst van de Zeehonk.

In maart van dit jaar stelde de fractie van PUUR Noordwijk schriftelijke vragen over de mogelijke verhuizing van basisschool de Zeehonk. In april werden deze vragen beantwoord door het college.