3500 bomen snoeien voor de verkeersveiligheid

Foto: Pixabay

De komende weken snoeit een ploeg 3500 bomen in en om Noordwijk Binnen. Vooral takken die over het trottoir hangen. Of over het fietspad of de weg. Dat snoeien houdt de bomen bovendien in topconditie.

Werk in uitvoering

Takken die over het trottoir hangen. Of over het fietspad of de weg. Niet veilig voor de weggebruikers. Deze maand is een aannemer begonnen met het benodigde snoeiwerk. Op heel wat plekken in Noordwijk Binnen kun je de ploeg tegenkomen. Meer dan 3500 bomen worden de komende maanden gekortwiekt.

Overlast beperken

De gemeente probeert bij het uitvoeren van de werkzaamheden overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken.

Gericht op verkeersveiligheid

De snoei is gericht om de bomen goed te beheren en om de verkeersveiligheid te waarborgen. Overhangende takken over het trottoir, fietspad of de weg worden zoveel mogelijk verwijderd.

Snoeien om gezond te groeien

Gelukkig hoeven de meeste bomen niet jaarlijks gesnoeid te worden. De gemeente snoeit het merendeel van de bomen eens per drie of vier jaar. Dit hangt samen met de leeftijd en de conditie van de boom.

Vuistregel

De vuistregel van de vakman. Per boom snoeit de gemeente maximaal 20% van de totale boom weg. Meer kan. Maar is niet wenselijk. De boom reageert er slecht op. Grote kans dat hij rechtopgaande twijgen gaat aanmaken.

Vragen of opmerkingen?

Neem contact opĀ met de gemeente.