6 vragen aan Rosalie Bedijn – kandidaat voor Provinciale Staten

Foto: Rosalie Bedijn
Op de kandidatenlijst van de PvdA voor de Provinciale Staten in Zuid-Holland prijkt op nr 5 de naam van Rosalie Bedijn, commissielid voor de PvdA in Noordwijk. Noordwijk Nieuws stelde haar 6 vragen:
1. Waarom zouden Noordwijkers op de PvdA moeten stemmen?
Als je je zeker voelt in je leven, kun je vooruit. Nu voelen veel mensen zich onzeker over hun baan, je huis, de buurt, de zorg. Er is veel dat beter kan en beter moet in onze provincie. Woningnood aanpakken bijvoorbeeld. Een eerlijke verdeling van de lasten van klimaatverandering en verduurzaming. Banen die zekerheid bieden en mogelijkheden om je te blijven bijscholen. De PvdA werkt aan zekerheid in Zuid-Holland. 
2. Wat wil de PvdA de komende vier jaar bereiken in Provinciale Staten?
Dat iedereen snel een betaalbare woning kan vinden, strijden voor goed werk en goede scholing, beter en goedkoper Openbaar Vervoer.
3. Wat had de provincie Zuid-Holland de afgelopen vier jaar anders moeten doen?
De provincie heeft de afgelopen tijd veel gespaard en weinig uitgegeven. Er ligt 750 miljoen op de plank. Zonde! Dat geld had de provincie heel goed uit kunnen geven aan een groene omgeving, betaalbare woningen of goedkoper en beter OV.
4. Op welke manier denkt u in de Provinciale Staten een ‘Noordwijkse’ stem en het Noordwijkse belang te laten horen?
Ik woon al mijn hele leven in de Bollenstreek. Ik ken de streek, de dingen die goed gaan en de dingen die beter kunnen. Ik vind het heel belangrijk dat niet alleen de steden vertegenwoordigd worden in de Provinciale Staten, maar ook mensen uit een dorp. Ik ben 24 jaar oud en daarom wil ik ook een stem geven aan jonge mensen in de Provinciale Staten.
5. Met welke persoonlijke speerpunten wilt u de komende vier jaar aan de slag gaan?
Ik wil de Provinciale Staten verjongen. Ik merk dat jonge mensen enorm lastig aan een betaalbare woning kunnen komen. Wachtlijsten van meer van 7 jaar zijn normaal geworden, terugverhuizen naar je ouders omdat je geen woning kan vinden komt te vaak voor, en een hypotheek krijgen wordt steeds lastiger. De provincie kan ervoor zorgen dat er meer betaalbare woningen worden gebouwd, en dat is echt een speerpunt waar ik zelf aan wil werken.
6. Is er iets wat u nog per sé kwijt wilt aan de lezers van Noordwijk Nieuws? 
Ga 20 maart stemmen!
Voel je vrij om contact met me op te nemen als je vragen aan me hebt, twijfelt of en waar je op moet stemmen of een goed idee hebt. Dat kan via [email protected] of via Facebook of Instagram.