Creatieve kijk op vernieuwing op S.J.C.-terrein

Foto: SJC Noordwijk

Wat architectenbureau Grosfeld en van der Velde Architecten voor ogen staat met de nieuwbouw op het terrein van voetbalvereniging S.J.C. Noordwijk (SJC) is perfect. Zij zien daar de Poort van Noordwijk. Een duurzame sporttempel aan de entree van Noordwijk. Een voorziening waarop Noordwijk trots kan zijn. Van een hoge kwaliteit. Duurzaam. Met mooie faciliteiten. De gemeente en de voetbalvereniging zijn unaniem in hun oordeel en hun enthousiasme.

Met deze visie gaan de gemeente en de voetbalvereniging dan ook door. Dat is op dinsdag 28 maart 2017 bekendgemaakt. Vier architectenbureaus deden aan de selectie mee. Ze lieten zien wat zij vonden hoe je de nieuwbouw kunt oppakken. Stichting RIJK begeleidde de selectie. Een bekende manier van werken. Die helpt een sterke start te maken. De visie gaat over een nieuwe sporthal, nieuwe kleedkamers, een nieuwe kantine voor de voetbalvereniging en een ruimte voor het Poppodium Noordwijk.

Sportwethouder Gerben van Duin: “De architecten denken vanuit de mogelijkheid om de sporthal voor een deel ondergronds uit te voeren. Dan kun je heel veel zonder dat je meteen de hoogte inschiet. Hier ligt een mooie kans om met elkaar verder te gaan.”

Herman Meijvogel, voorzitter van voetbalvereniging S.J.C. Noordwijk: “Alle kanten zijn goed en creatief uitgewerkt: bereikbaarheid, logistiek, duurzaamheid en het bouwbudget. Een perfecte start richting een voorlopig ontwerp. We kijken uit naar de verdere uitwerking”.

Nu de selectie is afgerond kan het ontwerpteam aan de slag. In dit team zitten Gemeente Noordwijk, SJC, Poppodium, adviseurs en de architect. Voorzien van de visie kunnen ze kunnen werken aan een voorlopig ontwerp. Daarin krijgt de Poort van Noordwijk zijn eerste vorm.

Het projectteam betrekt de voetbalvereniging, Poppodium Noordwijk, het onderwijs en uiteraard de buurt bij het maken van dit voorlopige ontwerp. Denk mee, doe meer is ook hier het motto. Met een unanieme keuze voor deze visie legt de European City of Sport in 2017 de basis van een prachtige vernieuwing op het terrein van voetbalvereniging S.J.C. Noordwijk.

Alle ruimte om de sterren ‘Energieke Samenleving’ en ‘Geweldige Sportmogelijkheden’ helder te laten stralen.