Wijkvereniging het Oude Zeedorp positief over conceptplan Leiduynstate

Foto:

Leiduynstate, dat is de naam voor een nieuw stuk Noordwijk aan Zee, direct aan de kust, bij de Parallelboulevard en de Nicolaas Barnhoornweg. LEES VERDER….

Op dinsdagavond 18 februari hebben verantwoordelijk wethouder Bas Brekelmans (VVD) en Ted Danen van Burgland Projectontwikkeling een conceptvoorstel voor een alternatief bouwplan voor deze locatie gepresenteerd aan de wijkvereniging het Oude Zeedorp. Zij deden dit op uitnodiging van het bestuur van de vereniging. Dat wilde weten of er onder de verenigingsleden draagvlak bestond voor het conceptvoorstel. 
 
Dit concept is tot stand gekomen na een periode van uitgebreide bemiddeling tussen de wijkvereniging, de gemeente en Burgland. Het initiatief daartoe heeft de wethouder Brekelmans genomen. Hij streeft naar overeenstemming tussen Burgland, de wijkvereniging en de gemeente, met name aangaande de bouwvolumes de uitstraling van het plan en het parkeren. Met de nieuwe opzet wil hij een paar dingen bereiken: de ontwikkeling mogelijk maken, langdurige procedures voorkomen en in afstemming met omwonenden en de wijkvereniging optrekken.
 
Het concept in vogelvlucht: het gaat om  21 appartementen, met ondergronds ongeveer 40 parkeerplaatsen, met een maximaal 3 bouwlagen, van 11.0 meter (dat laatste is exact wat volgens het bestemmingsplan toegestaan is), tezamen verwerkt in een compacte gevelvoering, in een stijl die past bij de sfeer van Noordwijk aan Zee. Dat het plan zo mooi ingeweven kan worden is niet zo verwonderlijk. De bekende architect Arie Korbee van KVDK Architecten tekende ervoor. Het bureau heeft meerdere binnenstedelijke projecten in Noordwijk uitgewerkt in de badplaatsstijl waarvoor de gemeente heeft gekozen. Met die stijl probeert de gemeente het exclusieve badplaatsgevoel te bestendigen en uit te dragen. Zo draagt nieuwbouw bij aan het exclusieve kwaliteitsimago.
 
Bij de presentatie waren ongeveer 40 belangstellenden -omwonenden en leden- aanwezig die zeer geboeid kennisnamen van de vorderingen en de ontwikkelingen binnen het plan. De vergadering werd even opgeschort en kreeg daarna een besloten vervolg voor een stemronde. Deze werd niet bijgewoond door de ontwikkelaar en de gemeente.
 
De uitkomst: slechts twee verenigingsleden waren tegen. Voor de gemeente een mooie opsteker, al wil de instemming van de wijkvereniging niet zeggen dat er geen individuele bezwaren meer mogelijk zijn, zodra de gemeente een beslissing op de vergunningaanvraag heeft genomen. In ieder geval is de instemming van de wijkvereniging voldoende voor de wethouder om nu spoedig een voorstel te laten uitwerken voor de noodzakelijke collegebehandeling.
 
De status van het voorstel is ‘concept’. Het moet nog richting het college van burgemeester en wethouders. Dat gaat gebeuren. Met de instemming van de wijkvereniging.