Positieve reacties op energie-actie Noordwijkse Woningbouw Stichting

Foto: NWS energieactie

De resultaten van de in april vorig jaar gestarte actie ‘Energie besparen, dat levert wat op!’ zijn zeer bemoedigend. Van de 350 belangstellenden hebben inmiddels zo’n 200 huurders van de Noordwijkse Woningstichting (NWS) concreet gekozen voor één van de zes energiebesparende maatregelen. Deze leveren behoorlijk financieel voordeel dan wel wooncomfort op. Manager Vastgoed Han van Heijst is blij met het huidige resultaat: “De actie loopt nog enige tijd door, dus belangstellenden zijn van harte welkom voor meer informatie.”

 

In april vorig jaar heeft de NWS een keuzepakket ontwikkeld met diverse energiebesparende maatregelen, zoals spouwmuurisolatie, een Hoog Rendement ketel, zonnepanelen, isolatieglas, dakisolatie en vloerisolatie. Huurders die kiezen voor één of meer van deze maatregelen betalen de kosten via een kostenneutrale huurverhoging. Han van Heijst: “De NWS heeft gunstige prijzen en aantrekkelijke leveringsvoorwaarden bedongen bij leveranciers. In veel gevallen wegen de opbrengsten (verlaging energierekening) ruimschoots op tegen de kosten (huurverhoging). Daarnaast zorgen de maatregelen vaak voor extra wooncomfort. De NWS maakt graag een proefberekening voor huurders die willen weten hoe het voor hen zal uitpakken.”

 

De resultaten van het project zijn zonder meer bemoedigend. Van Heijst: “De informatiecampagne van de NWS heeft in een jaar tijd ruim 350 concrete belangstellenden opgeleverd. Inmiddels hebben zo’n 200 huurders definitief besloten om één of meer maatregelen af te nemen. Met name ketelvervanging en zonnepanelen zijn populair. Daarentegen blijft het aantal aanvragen voor spouwmuurisolatie achter bij de verwachting. Dat is jammer, omdat spouwmuurisolatie weinig kost, snel en makkelijk kan worden aangebracht en relatief veel energiebesparing oplevert”.

 

Belangstellende huurders kunnen zich nog steeds aanmelden bij de NWS. Zij krijgen dan een concrete aanbieding. Op basis van de feitelijke kosten en de verwachte opbrengsten kan men definitief besluiten om een of meer maatregelen af te nemen.