Noordwijkse Balletschool viert jubileum

Foto: Noordwijkse Balletschool

In de week van 2 september zijn alle lessen van de Noordwijkse Balletschool weer begonnen. Er waren weer kleine (en wat grotere) meisjes en jongens die hun eerste danspasjes hebben gezet. Spannend! De docenten zijn er ook weer helemaal klaar voor om alle verschillende groepen, van jong tot oud, les te geven op hun eigen dansniveau en weer veel nieuwe dingen te leren dit seizoen. Het zal wederom een jaar worden met veel dansplezier! Voor alle kinderen vanaf 3 jaar is er de mogelijkheid om een gratis proefles te komen doen, maar ook voor iedereen die altijd al heeft willen dansen en het nooit heeft aangedurfd. Er zijn danslessen voor alle leeftijden en er wordt les  gegeven in verschillende dansstijlen van beginnend tot gevorderd.

In de bestaande lessen is er hier en daar nog een plekje vrij: klassiek ballet (vanaf 3 jaar), jazz ballet (vanaf 8 jaar) en moderne dans (vanaf 8 jaar). Iedereen is van harte welkom om gratis en geheel vrijblijvend één of meerdere lessen te komen uitproberen. Kom gerust even kijken, een lesje meedoen of mail /bel even voor meer informatie over de lessen die je leuk lijken (Theater de Muze, Wantveld 2, Noordwijk / mail:  [email protected] )

Het lesrooster met alle lessen is te vinden op www.noordwijkseballetschool.nl  De balletschool kan ook gevolgd worden op facebook  en instagram (zoek op Noordwijkse balletschool).

Op zondag 8 september heeft de Noordwijkse Balletschool een optreden verzorgd tijdens het Nazomerfestival in Noordwijkerhout. Het publiek kon kijken naar alle stijlen die de balletschool aanbiedt (klassiek, jazz en modern) en kreeg van de danseressen nog een flyer aangeboden met alle informatie over de balletschool. De leerlingen en het publiek waren enthousiast.

Dat het weer een mooi, maar ook een speciaal dansjaar zal worden, komt vanwege het feit dat dit het jubileumjaar is. De Noordwijkse Balletschool bestaat aankomend seizoen namelijk 20 jaar! Het is inmiddels alweer 20 jaar geleden dat Cora Duindam, Renée Koëter en Yvette Krijger de Noordwijkse Balletschool voorgezet hebben na het overlijden van Nancy Geerdes. Nancy leidde de Noordwijkse Balletstudio vanaf 1971. Samen met een aantal docenten hebben Cora, Renée en Yvette de afgelopen 20 jaar aan honderden of zelfs wel duizenden kinderen en volwassenen les gegeven, optredens verzorgd en voorstellingen georganiseerd. Zij zijn enorm trots dat zij dit al die jaren met zoveel plezier hebben kunnen doen.

Dat moet natuurlijk gevierd worden!

Er zal aan het einde van dit balletseizoen (6 en 7 juni 2020) weer een grote voorstelling gegeven worden in Theater de Muze waaraan alle leerlingen van de balletschool zullen meedoen. Dit keer geheel in het teken van het jubileum. Dat betekent een jaar vol voorbereidingen; choreografieën bedenken, instuderen van alle dansen, kostuums maken, decors ontwerpen en aan de slag met lichtplannen. Een spannende maar vooral ook leuke tijd om met elkaar naar een mooie, bijzondere voorstelling toe te kunnen werken!

Voor meer informatie: www.noordwijkseballetschool.nl
[email protected]