Hij is er, de nieuwe Dan Brown

Foto: ANP

Het nieuwe boek van de Amerikaanse bestsellerauteur Dan Brown, Origin, verschijnt dinsdag in veertien landen waaronder Nederland. De Nederlandse versie heet Oorsprong en krijgt om te beginnen een oplage van 300.000 exemplaren, aldus uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Het boek verschijnt uiteindelijk in ruim vijftig landen, is de bedoeling.

Opnieuw is de hoofdrol voor professor Robert Langdon, die nu allemaal avonturen beleeft in Spanje. Codes, wetenschap, religie, geschiedenis en architectuur zijn weer de smaakmakers, maar nu ook moderne kunst en innovatieve technologie. Langdon komt onder meer terecht in het Guggenheim-museum in Bilbao.

Dan Brown, die de wereld in 2003 veroverde met De Da Vinci Code, verkocht al meer dan 200 miljoen boeken in 56 landen, waarvan 4,6 miljoen exemplaren in het Nederlands. Ook van Origin / Oorsprong wordt weer veel verwacht en de presentatie wordt dan ook door Luitingh-Sijthoff en verschillende boekhandels feestelijk aangepakt.

Voor wie het niet meer kan uithouden van nieuwsgierigheid, gaan ongeveer twintig boekhandels verspreid over ons land dinsdag al om 7 uur open, kort voordat de Nederlandse versie officieel wordt gepresenteerd. De lancering heeft tijdens een besloten bijeenkomst voor genodigden plaats om 7.30 uur in het Huis met de Hoofden aan de Amsterdamse Keizersgracht.

Op het Centraal Station in Utrecht openen AKO en Luitingh-Sijthoff om 12.00 uur de ,,enige Dan Brown Experience Store in Nederland”, waar niet alleen het boek kan worden gekocht, maar ook een ,,spectaculair experiencespel” kan worden gespeeld.

Natuurlijk ook verkrijgbaar bij Van der Meer, misschien wel de beste boekhandel van Nederland!

Reacties