Leegstand dreigt in Noordwijk

Foto:

Onder leiding van wethouder Hans Bakker van coalitiepartij Puur Noordwijk ziet het er naar uit dat Bronsgeest en Offem-Zuid tegelijkertijd bebouwd zullen worden. Een gruwel voor VVD en CDA.Puur Noordwijk, daarin gesteund door haar coalitiepartners Lijst Salman, PvdA/GroenLinks en D66, ziet het tegelijkertijd bebouwen van de locaties Bronsgeest en Offem-Zuid als een reële mogelijkheid. De coalitie pleegde daarmee als het ware een regelrechte overval op de oppositiepartijen VVD, CDA en Noordwijk Zelfstandig.

VVD fractievoorzitter ziet de gruwel al voor zich en reageerde met de opmerking dat de coalitie hiermee de verstening van het nu nog mooie entree van Noordwijk een feit lijkt te worden.
Eerder, tijdens de vorige coalitie hadden VVD en CDA berekend dat met het uitgeven van zestig bouwkavels voldoende geld zou worden binnengehaald om de grondprijs van vijftien miljoen euro te compenseren en vonden daar toen Puur Noordwijk aan hun zijde.
Omdat de accountant van de gemeente de gemeenteraad opdracht gaf om met een definitief plan te komen, omdat anders flink afgeschreven dient te worden op de waarde van de ca. zesentwintig hectare grond, is de coalitie o.l.v.. Puur Noordwijk nú met het plan gekomen om zowel Bronsgeest, als Offem-Zuid gelijktijdig te bebouwen.
D66 fractievoorzitter Koen van Asten gaf als reden van zijn steun aan dat het financiële plaatje van het plan keurig klopte, maar was daarbij – volgens de regels -zo’n vijf miljoen euro aan kosten vergeten, die als compensatie voor de bebouwing van hoogwaardige bollengrond zal moeten worden betaald.
fractievoorzitter van het CDA, Jan de Ridder concludeerde ‘droogjes’ dat Puur Noordwijk in amper een paar maanden 180 graden gedraaid was. De Ridder: “we hebben het hier wel over bebouwing van heilige grond en dat doet pijn in het hart”. 
Bij gelijktijdige bouw van beide locaties dreigt er bovendien een overschot aan sociale woningbouw te ontstaan en waardoor leegstand op de loer ligt, dan wel dat er straks gebouwd gaat worden voor huurders van buiten Noordwijk.
VVD fractievoorzitter Roberto ter Hark tot slot: “ik ben benieuwd welke woningbouwvereniging zo gek zal zijn om in zo’n project te stappen. Veel succes ermee!”